Klímabarát zöldáramok hete
Copyright Bio-Szil © 2009

A projekt az EGT & Norvég Finanszírozási Mechanizmus, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából a Váti Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. által lebonyolított „Határon átnyúló együttműködések fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben” című program keretébn valósul meg.

 

 

Projekt célja

 

- Zöldenergia népszerűsítése, a klímaváltozás elleni küzdelem segítése, környezettudatosságra való nevelés.

- Energiatakarékosság fokozása min. 10%-al.

- A mezőgazdaságban a megújuló energiaforrások kiterjedt használatának
elősegítése, valamint a termelők fosszilis energiafüggőségének mérséklése.

- Új technológiák későbbi használata.

 

A projekt várható hatásai

- Kevesebb hulladék

- Szelektív hulladékgyûjtés további terjedése, hulladék újrafeldolgozására irányuló kezdeti lépések megtétele, mely rendszerint kevesebb energiát igényel, mint az elsõdleges nyersanyagokból készült termékek gyártása.

- Energiatakarékos épületfelújítások – min. 20 lakóház, vagy önkormányzati intézmény átalakítása 2 éven belül.

-  Építési beruházások esetén a környezetvédelmi szempontoknak való megfelelés, környezetbarát technológiák beépítése az ingatlanokba.

- Csökkenõ energiafelhasználás , mely kevesebb fosszilis tüzelõanyagot (szenet, kõolajat és földgázt) elégetését igényli, így kevesebb szén-dioxid kerül a levegõbe.

- Kevesebb fakivágás, újabb erdõk, zöld területek telepítése, mely segíti az erdõk szén-dioxid megkötõ képességének megõrzését.

 

A projekt tevékenységei

 

- Nyitókonferencia

A projekt nyitókonferenciája 2009. április 21-én került megrendezésre Kölcsében, melynek célja a program ünnepélyes megnyitása az érintett partnerek, résztvevők és későbbi érdeklődők tájékoztatása, a program későbbi tevékenységeiről rövid összefoglaló nyújtása a nyilvánosság számára.

 

 

- Tájékoztató fórumok

 

A tájékoztató fórumok célja a későbbi térségi expon, mint kiállítóként/előadóként, vagy bármilyen szervezési feladatban résztvevő személyek tájékoztatása, a kiállítások programtervének összeállítása, javaslatok megfogalmazása.


A tájékoztató fórumok időpontjai:

Magyarország – Kölcse – 2009. május 08.

Ukrajna – Kaszony – 2009. május 19.

 

 

 

- Térségi Expo szervezése:

 

 Szakmai konferenciával egybekötött térségi kiállítás, ahol a megújuló energiaforrás termelésével, ezeket hasznosító gépek gyártásával foglalkozó magyar és ukrán cégek mutatkozhattak be a közönség számára.

 

A kiállítások időpontjai:

Magyarország – Beregdaróc – 2009. július 30. – augusztus 01.

Ukrajna – Ungvár – 2009. augusztus 7-9.

 

 

- Kiadvány készítése

 

A kiadvány készítésének célja egy megújuló energiaforrásokat bemutató, hasznos tanácsokat adó programfüzet, mely 3 nyelven (magyar, ukrán, angol) ismerteti az egyes energiatípusok jelentőségét, előnyeit és hátrányait.

 

 

 

- E-képzési program

 

E-learning módszerre épülő, környezettudatosságra nevelő oktatási program kidolgozása és internetes felületen történő megvalósítása.

 

Az e-képzéssel kapcsolatos tudnivalók

 

 Az Energia-oktatási anyag e-képzési programja azt a célt szolgálja, hogy minél könnyebben elősegítsük az Ön számára a környezettudatos viselkedési mód elsajátítását, mellyel saját otthonában, munkahelyén vagy vállalkozásában tud jelentős megtakarításokat elérni.

Az oktatási program az alábbi területeken fogalmazz meg különböző hasznos tanácsokat:

- Fűtés

- Vízfelhasználás

- Gáz- és villanyfelhasználás

- Építkezés, épület felújítások

- Épületek energetikai tanúsítása

 

A képzési programra való jelentkezés ingyenes, melyet a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével tud megtenni.

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut hosszabb képzési programokon való részvételre, helyette inkább az internet segítségével próbálunk információkhoz, különböző ismeretekhez jutni. Így a BIO-SZIL Nonprofit Kft. a programban együttmûködő partnereivel e-képzési programot dolgozott ki, melyet a www.bioszil.hu honlapról tud letölteni, és az Önnek megfelelõ idõpontban tanulmányozni, tanulni.

Ha úgy érzi, hogy felkészült az oktatási programból, akkor töltse ki a vizsgatesztet, melyet elektronikus formában a bioszilkht@vipmail.hu Ez az e-mail cím védett a spamkeresõktõl, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre tud megküldeni. A teszt megküldése után cégünk 1 héten belül kijavítja az Ön által kitöltött tesztet, s amennyiben vizsgája sikeresen megfelelt, a program elvégzéséről szóló oklevelet postán küldjük meg Önnek.

 

Reméljük, Oktatási programunk felkeltette az érdeklődését, és hasznos tanácsokkal szolgál az Ön számára. Sikeres felkészülést kívánunk!

 

 

- Honlap szerkesztési feladatok

 

A projekt rendezvényeinek, dokumentumainak nyilvánosság számára történő hozzáférését biztosító honlap fejlesztés.

Ez az e-mail cím védett a spamkeresõktõl, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

 

 

Vissza.
Kezdőoldal.
Konferenciák.
Fórumok.
Térségi expók.
Kiadványok.
E-képzés.
E-mail